De 6 domeinen, wat houdt dat in?

Deze 6 domeinen staan in mijn behandeling centraal:

1. Ademhaling
2. Slaap
3. Immuunsysteem
4. Voeding
5. Bewegen
6. Stress

Tijdens het eerste gesprek komen de volgende vragen aan bod:

– Wat is jouw (lichamelijke) geschiedenis?
– Wat is jouw lichaam je nu aan het vertellen?
– Wat is de huidige stand van zaken binnen het model van de 6 domeinen?

Via een uitgebreide vragenlijst en een gesprek creëren we een goed beeld van wat de mogelijke oorzaken kunnen zijn van jouw klachten.

Jouw Physis, jouw Vitaliteit is jouw zelfherstellend vermogen.

Als er een of meerdere domeinen uit balans zijn gaat dit ten koste van jouw herstellend vermogen. Zo kunnen kleine verstoringen tot vervelende en soms chronische klachten leiden. De domeinen kunnen namelijk niet los van elkaar gezien worden.

Een voorbeeld:
Vanaf de geboorte van een kind is het domein SLAAP aardig uit balans. Hierdoor worden hormonaal andere keuzes gemaakt m.b.t. het domein VOEDING. Zowel SLAAP als VOEDING hebben een sterke relatie met de darmen en dus met het IMMUUNSYSTEEM.

Een zwaarder belast immuunsysteem kan minder aandacht geven aan laaggradige ontstekingen wat op zijn beurt weer voor (pijn) klachten kan zorgen. Als we dan nog iets verder kijken dan kan door dit overbelaste immuunsysteem ook een chronische verkoudheid spelen wat het domein ADEMHALING verstoord en een gevolg kan hebben, samen met het minder goed slapen, op het domein STRESS.

Dit alles nog los van het feit dat een overbelast immuunsysteem voor huidproblemen kan zorgen wat ook weer een stressor kan zijn voor mensen die zich daar niet fijn onder voelen.

Zo zie je dat een veel voorkomende levensverandering ALLE domeinen kan beïnvloeden en je zo van je Set Punt (de plek waar je optimaal zelf kan herstellen) kan halen en verschillende klachten kan veroorzaken.

Dit is slechts 1 voorbeeld waardoor de Physis uit balans kan worden gebracht. Zo zijn er nog veel meer voorbeelden die onze Physis uit balans kan brengen, denk aan:

Inlegzooltjes
Piercings
Ziektes
Gifstoffen in de voeding

Ongevallen
Operaties
Zwangerschap en bevalling
Medicatie
Ingrijpende gebeurtenissen
enz.

Onderstaand is de Physis in beeld gebracht. Klik op de afbeeldingen om ze te vergroten.